Reparatie van een tank container

Nieuws | 20 februari 2018

Een mooi voorbeeld van onze dienstverlening! Onlangs is deze tank container aangeschaft door een klant, met het oog op een eventuele verkoop na renovatie. Bij binnenkomst gaat de tank over de estimeerbaan, waar deze volledig wordt nagekeken om een uiteindelijke estimate vast te kunnen stellen. Deze estimate houdt in dat de tank zowel optisch als functioneel weer volledig naar behoren is, bovendien worden alle coderingen aangebracht voor transport.

De werkzaamheden die uit de estimate voorvloeien zijn gericht op het passeren van de tank door de 2,5 jaar en 5 jaar test, welke worden uitgevoerd door een gecertificeerde instantie. Voor de 2,5 jaar test wordt de tank op druk gebracht tot 1 bar om te kunnen constateren of er geen lekken zijn. Een 5 jaar test houdt in dat de tank op water gaat tot 6 bar, waarbij er opnieuw geen gebreken aan het licht mogen komen.

Uiteindelijk is dit een geslaagd reparatie project gebleken, de tank container is overhandigd aan de klant en inmiddels in de verkoop genomen. Hieronder kunt u een aantal afbeeldingen vinden van de gerepareerde tank container. Wilt u gebruikte tanks laten estimeren voor eventuele aan- of verkoop? Neem dan contact met ons op!