Holland Tank Service verricht werkzaamheden rondom tankcontainers op het depot in de Rotterdamse haven. Hierbij krijgt ons personeel te maken met verschillende soorten tankcontainers. Van een tankcontainer wordt verwacht dat ze voldoen aan bepaalde ISO-normen. Meer weten over ISO tankcontainers? We helpen je graag verder! Lees hier meer over de verschillen tussen tankcontainers waarvoor wij werkzaamheden uitvoeren.

Waar worden ISO tankcontainers voor gebruikt?

Tankcontainers worden doorgaans ook wel ISO tankcontainers of intermodale containers genoemd en gebruikt bij het vervoer van vloeistoffen, vaste stoffen en gevaarlijke stoffen of chemicaliën. ISO tankcontainers worden omgeven door een stalen frame en zijn van roestvaststaal. De containers moeten aan bepaalde afmetingen voldoen maar ook aan kwaliteitseisen. Dit zorgt ervoor dat de tankcontainers bestendig zijn tegen alle soorten weersomstandigheden.

Dit zijn voorbeelden van bepaalde ISO normen waar een tankcontainer aan moet voldoen. Deze normen zijn opgesteld door het ‘International Organization for Standardization (ISO). Hier komt de term ‘‘ISO” dus vandaan.

IMO

Voor elke stofklasse is er een IMO-container. De tankcontainers die wij tot onze beschikking hebben en waar wij voornamelijk werkzaamheden voor uitvoeren zijn: IMO 0, 1, 2, 4.  Het voordeel van deze standaardafmetingen is dat een ISO tankcontainer zowel via de weg, het water als per spoor vervoerd kan worden zonder dat de goederen zelf in- of uitgeladen hoeven te worden.

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact op met Holland Tank Service. Wij zijn gespecialiseerd in tankcontainer modificatie, renovatie, reparaties en het aanbrengen van heating en koelsystemen. Daarnaast kopen en verkopen wij ISO tankcontainers vanaf ons depot in de haven van Rotterdam.

Contact over ISO tankcontainers

Neem vrijblijvend contact met ons op door te bellen naar: 0181 254 408 of een e-mail te sturen naar: info@hollandtankservice.nl. Het is ook mogelijk om ons een bericht te sturen via de website.