Gebruik en afmetingen

Een tankcontainer kan worden gebruikt voor de opslag of vervoer van vloeistoffen, chemicaliën of zelfs voedingsmiddelen. De containers worden gekenmerkt door een stalen frame wat is gemaakt volgens de ISO-normen, wat 20ft (6,06 meter) of 40ft (12,19 meter) lang is. De tank in het frame is gemaakt van roestvrijstaal en is afgewerkt met een isolatielaag, vaak van polyurethaan of aluminium. Afhankelijk van het formaat container hebben de tankcontainers een inhoud van 14.000 tot 27.000 liter.

Tankcontainer | HTS

Modificatie

Veel tankcontainers hebben een mangat aan de bovenzijde wat onderhoud en service vergemakkelijkt. Afhankelijk van het type container kan er een ook een laadklep aanwezig zijn aan de onderkant van de tank. Het is ook mogelijk om tanks te modificeren naar specifieke wensen van de klant. Zo kan het verwarmingssysteem worden aangepast (van stoom naar glycol verwarming), kunnen er ramen en/of deuren worden geïnstalleerd en kan er verlichting worden aangebracht. Ook kunnen er verschillende compartimenten binnen een tank worden aangebracht, waardoor de tank voor meerdere doeleinden tegelijk kan worden gebruikt.

Types tankcontainers

Er zijn veel verschillende tanks beschikbaar, waaronder een swapbodytank, reefertank, gastank of silotank. Alle tanks hebben verschillende kenmerken, zo wordt een reefertank gebruikt om producten gekoeld te transporteren en wordt een gastank uitsluitend voor het vervoer (of de opslag) van gassen gebruikt.

Bij Holland Tank Service kunt u terecht voor service, onderhoud, reparatie en modificatie van iedere soort tankcontainer. Ook kunt u bij ons terecht voor de verkoop en verhuur van zowel nieuwe als gebruikte containers. Wilt u meer informatie? Neem direct contact op!

Hoe kunnen wij u helpen?

Heeft u een vraag of opmerking? Stuur eenvoudig een bericht en u krijgt binnen 24 uur een reactie van een van onze medewerkers.

Stuur een bericht