Holland Tank Service verricht werkzaamheden rondom tankcontainers, waaronder tank container renovatie op het depot in de Rotterdamse haven. Van tankcontainers wordt namelijk verwacht dat ze voldoen aan bepaalde ISO-normen.

Afgeschreven tankcontainers met de status BER (Beyond Economical Repair), kunnen middels tank container renovatie een nieuw leven worden gegeven. Renovatie van tankcontainers worden uitgevoerd conform de voorgeschreven technische standaarden die hiervoor gelden. Hierbij wordt per tankcontainer gekeken naar de benodigde technische certificaten en wordt er gecontroleerd op handhaving. Voor u als klant van Holland Tank Service betekent dit een verlenging met enkele jaren van de levensduur van uw tankcontainers.

Over ISO tank containers

Tankcontainers worden doorgaans ook wel ISO tankcontainers of intermodale containers genoemd en gebruikt bij het vervoer van vloeistoffen, vaste stoffen en gevaarlijke stoffen of chemicaliën. ISO tankcontainers worden omgeven door een stalen frame en zijn van roestvaststaal. De containers moeten aan bepaalde afmetingen voldoen maar ook aan kwaliteitseisen. Dit zorgt ervoor dat de tankcontainers bestendig zijn tegen alle soorten weersomstandigheden.

Dit zijn voorbeelden van bepaalde ISO normen waar een tankcontainer aan moet voldoen. Deze normen zijn opgesteld door het ‘International Organization for Standardization (ISO). Hier komt de term ‘‘ISO” dus vandaan.

Tank container renovatie

Bent u benieuwd of wij u van dienst kunnen zijn met tank container renovatie? Neem vrijblijvend contact met ons op, we bespreken graag de mogelijkheden! Heeft u een andere vraag gerelateerd aan tankcontainers? Neem dan ook vrijblijvend contact op!

Neem contact op