Tankcontainers

Een tankcontainer kan worden gebruikt voor de opslag of vervoer van vloeistoffen, chemicaliën of zelfs voedingsmiddelen. De containers worden gekenmerkt door een stalen frame wat is gemaakt volgens de ISO-normen, wat 20ft (6,06 meter) of 40ft (12,19 meter) lang is.

De tank in het frame is gemaakt van roestvrijstaal en is afgewerkt met een isolatielaag, vaak van polyurethaan of aluminium. Afhankelijk van het formaat container hebben de tankcontainers over het algemeen een inhoud van 14.000 tot 27.000 liter. Tankcontainers hebben een IMO-certificering, wat aangeeft welke types vloeistoffen in de container opgeslagen of getransporteerd worden.

Tankcontainer | HTS

Tankcontainer modificatie

Veel tankcontainers hebben een mangat aan de bovenzijde wat onderhoud en service vergemakkelijkt. Afhankelijk van het type container kan er een ook een laadklep aanwezig zijn aan de onderkant van de tank. Het is ook mogelijk om tanks te modificeren naar specifieke wensen van de klant. Zo kan het verwarmingssysteem worden aangepast (van stoom naar glycol verwarming), kunnen er ramen en/of deuren worden geïnstalleerd en kan er verlichting worden aangebracht. Ook kunnen er verschillende compartimenten binnen een tank worden aangebracht, waardoor de tank voor meerdere doeleinden tegelijk kan worden gebruikt.

Typen tankcontainers

Er zijn veel verschillende tankcontainers beschikbaar, waaronder een swapbodytank, reefertank, gastank of silotank. Alle tanks hebben verschillende kenmerken, zo wordt een reefertank gebruikt om producten gekoeld te transporteren en wordt een gastank uitsluitend voor het vervoer (of de opslag) van gassen gebruikt.

Tankcontainer reparatie

Op het depot repareren onze gecertificeerde monteurs bulk- en tankcontainers naar de staat waarmee de containers weer goedgekeurd moeten worden voor gebruik. Hiervoor beschikken wij over speciaal ingerichte werkplaatsen, zodat we uw container weer snel functioneel kunnen maken.

Tankcontainer modificatie

Tankcontainers met de BER-status (Beyond Economical Repair) hoef je niet persé af te schrijven. Een tankcontainer kan na een renovatieproces namelijk weer nieuw leven worden ingeblazen.

Dit doen onze monteurs conform de voorgeschreven technische standaarden. Waarbij gekeken wordt naar de benodigde technische certificaten. Dit betekent uiteindelijk voor u als klant dat uw container weer enkele jaren vooruit kunt.

Verder voeren onze monteurs ook estimates en reparaties uit met betrekking tot het toepassen van elektra-, warmte en koelsystemen van glycol units voor tankcontainers en reefer tankcontainers.

Opslag van tankcontainers

Met een oppervlakte van 40.000 m2 beschikken we over genoeg ruimte op ons depot. Naast de opslagruimte beschikken we over een containerwasplaats, testfaciliteiten en daarnaast een ruimte voor containerreparatie. De locatie van ons depot leent zich er uitstekend voor om (tank)containers op te slaan. Het depot is namelijk gelegen middenin de haven van Rotterdam, het is dan ook uitstekend bereikbaar via de weg, per spoor en via het water. Bovendien wordt het depot 24 uur per dag beveiligd, waardoor we een veilige opslag van uw container kunnen garanderen.

Tankcontainers bij Holland Tank Service

Bij Holland Tank Service kunt u terecht voor service, onderhoud, reparatie en modificatie van iedere soort tankcontainer. Ook kunt u bij ons terecht voor de verkoop en verhuur van zowel nieuwe als gebruikte tankcontainers. Verder beschikken wij op ons Depot over wasplaatsen en testfaciliteiten. Wilt u meer informatie? Neem direct contact op!


    Hoe kunnen wij u helpen?

    Heeft u een vraag of opmerking? Stuur eenvoudig een bericht en u krijgt binnen 24 uur een reactie van een van onze medewerkers.

    Stuur een bericht