Tankcontainer kopen

Bent u op zoek naar een tankcontainer? Dan bent u bij Holland Tank Service aan het juiste adres. Bij Holland Tank Service is het mogelijk één of meerdere tankcontainer(s) te kopen. Een tankcontainer wordt gebruikt voor de opslag of vervoer van vloeistoffen, chemicaliën of zelfs voedingsmiddelen. De containers worden gekenmerkt door een stalen frame wat is gemaakt volgens de ISO-normen, wat 20ft (6,06 meter) of 40ft (12,19 meter) lang is.

De tank in het frame is gemaakt van roestvrijstaal en is afgewerkt met een isolatielaag, vaak van polyurethaan of aluminium. Afhankelijk van het formaat container hebben de tankcontainers over het algemeen een inhoud van 14.000 tot 27.000 liter. Tankcontainers hebben een IMO-certificering, wat aangeeft welke types vloeistoffen in de container opgeslagen of getransporteerd worden.

Tankcontainer | HTS

Tankcontainer modificatie

Veel tankcontainers hebben een mangat aan de bovenzijde wat onderhoud en service vergemakkelijkt. Afhankelijk van het type container kan er een ook een laadklep aanwezig zijn aan de onderkant van de tank. Het is ook mogelijk om tanks te modificeren naar specifieke wensen van de klant. Zo kan het verwarmingssysteem worden aangepast (van stoom naar glycol verwarming), kunnen er ramen en/of deuren worden geïnstalleerd en kan er verlichting worden aangebracht. Ook kunnen er verschillende compartimenten binnen een tank worden aangebracht, waardoor de tank voor meerdere doeleinden tegelijk kan worden gebruikt.

Typen tankcontainers

Er zijn veel verschillende tankcontainers beschikbaar, waaronder een swapbodytank, reefertank, gastank of silotank. Alle tanks hebben verschillende kenmerken, zo wordt een reefertank gebruikt om producten gekoeld te transporteren en wordt een gastank uitsluitend voor het vervoer (of de opslag) van gassen gebruikt.

Tankcontainer kopen bij Holland Tank Service

Bij Holland Tank Service kunt u terecht voor het aankopen van tankcontainers, daarnaast verlenen wij ook service, onderhoud, reparatie en modificatie van iedere soort tankcontainer. Verder beschikken wij op ons Depot over wasplaatsen en testfaciliteiten. Wilt u meer informatie? Neem direct contact op!